Saturday, December 5, 2009

Ihtifal Tadika Amal 2009

Tadika Bang Chik adakan Ihtifal pada bulan Oct baru ni.. Combine 3 Tadika Amal dan buat kat Masjid Wilayah. Bang Chik yang baru umur 4 tahun cuma masuk 1 acara sbb cikgu2 yang mengajar bebudak 4 tahun ni nak pengsan tertibkan diorang utk duduk diam masa menyanyi, hari-hari berlatih kat sekolah.. Sampai menangis Bang Chik sebab dia cakap dia letih nyanyi .. Alahai.. Kesian Bang Chik he..he..


Masa persembahan Bang Chik semua orang gelak besar sebab kelakar sangat.. Ada yang menangis, main songkok kawan, lompat turun dari kerusi, menjerit kat mikrofon.. Apa nak buat dah namanya budak2 kecik he..he..he.. Ihtifal ni adalah sempena untuk meraikan anak2 6 tahun yang dapat sijil tamat tadika... Bang Chik bangga sangat dapat menyanyi atas pentas.. hari2 cerita tentang persembahanNi masa acara persembahan Bang Chik. Bang Chik 2 dari kanan tengah betulkan seluar. Budak kat sebelah dah campak songkok kat bawah he..he..Teacher Aisyah tengah pakaikan kawan Bang Chik songkok yang telah dicampak tadi.. He..He.. Pening kepala teacher


Anak2 yang bakal dapat sijil tamat tadika.. Cam nak tunggu scroll ijazah je he..he..


Angah jumpa bestfriend (Haqif). Haqif pun ada adik di tadika yang sama dengan Bang Chik

Persembahan menarik anak2 Tadika 6 tahun - Kisah Nabi Nuh..dan umatnya serta binatang yang terselamat dari banjir besar..

Along pun jumpa kawan sekolah (dari kanan: Aina, baby dan Along, Athirah).. Along seronok bawak baby main dengan kawan2

Persembahan boria

Happy baby


Ni baby Sarah Raihanah jiran kami.. Sebaya baby. Abang baby Sarah pun satu tadika dengan Bang Chik.. "Nape awak nangis" Itulah agaknya yang baby cakap dalam hati.. He..He.. Baby Sarah ni pun takut dengan orang

Baby posing dengan kawan.. Baby Sarah masih nangis.. Cian dia he..he..


Bang Chik dan guru kelas Teacher Aisyah
Tahun depan Bang Chik akan masuk kelas 5 tahun. Harapnya Bang Chik akan pandai membaca buku Bahasa Malaysia (Bacalah Anakku). Setakat ni Bang Chik lebih advance dalam membaca IQRAQ ( dah buku 2). Buku 'Peter And Jane' pun Bang Chik pandai baca, dah masuk buku 2b. Hafazan baru pandai baca surah Al-Fatihah, Al-Ikhlas dan An-Nas...Alhamdulillah.. Semoga anakanda terus maju.


Abg Chik tekun baca buku Peter and Jane kat rumah
Hadis yang dipetik dari buku aturcara majlis hari Ihtifal Bang Chik
Sabda Rasulullah s.a.w..

"Setiap kamu adalah pemimpin. Dan setiap pemimpin bertanggungjawab tentang kepimpinannya. Imam itu pemimpin, bertanggungjawab tentang kepimpinannya. Laki-laki itu pemimpin dalam keluarganya, bertanggungjawab tentang kepemimpinannya. Wanita itu pemimpin dalam rumahtangganya, dan bertanggungjawab tentang kepemimpinannya. Khadam itu pemimpin bagi harta majikannya, bertanggungjawab tentang kepemimpinannya.
(Bukhari dan Muslim)

No comments:

Post a Comment